Contacteer Stijn voet

Korting op onroerende voorheffing dankzij energiezuinigheid

Vijf jaar lang slechts de helft van de jaarlijkse onroerende voorheffing betalen? Het kan! In Vlaanderen zijn er heel wat huiseigenaars die kunnen genieten van dit grote voordeel. Het gaat om woningen waarbij het E-peil heel laag ligt, wat de energiezuinigheid van het gebouw aantoont.
Onroerende voorheffing
Tot 2022 kwamen zowel nieuwbouwwoningen als huizen die na afbraak volledig heropgebouwd werden in aanmerking voor een verlaagde onroerende voorheffing.

Begin 2024 werden de voorwaarden voor verlaagde woningbelasting herbekeken en sindsdien komen enkel huizen na heropbouw en een ingrijpende energetische renovatie in aanmerking voor dit voordeel. Eigenaren van nieuwbouwwoningen kunnen op dit vlak voortaan ‘kinkloppen’, helaas.

Voor gerenoveerde woningen is het E-peil bepalend voor de korting. Een EPB-verslaggever berekend het E-peil, welke vermeld wordt op het EPC-label. Vanaf dit jaar staat een E-peil van E20 bij een renovatiewoning gelijk aan korting van 50 procent op de onroerende voorheffing. Deze korting is geldig voor vijf jaar.

Wil je weten of je met jouw gerenoveerde woning in aanmerking komt voor de korting op jaarlijkse onroerende voorheffing? Neem even contact op, we zoeken het voor je uit.

Vragen? Contacteer ons

U moet uw voornaam invullen.
U moet uw familienaam invullen.
U moet uw e-mail invullen.
U moet een bericht invullen.
U moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden