Contacteer Stijn voet

Viva Espana - genieten van een huis onder de Spaanse zon

Investeren in een woning in Spanje wordt almaar populairder onder Belgen. Het mooie weer, het leven dat er goedkoper is, altijd vakantiegevoel… er zijn redenen genoeg om te kiezen voor een huis aan één van de Costa’s. We zien dan ook een recordaantal Belgen die investeren in een woning in het Zuid-Europa
Woning Spanje

Verschillende redenen om een huis in Spanje te kopen

Daar waar vroeger de meeste mensen een woning in Spanje kochten om zelf te kunnen genieten van vakanties in hun tweede verblijf, zien we een verschuiving in de drijfveer van kopers. De laatste jaren verschuift de focus immers naar vastgoedinvesteringen voor de verhuur, waarbij vastgoed in Spanje nog steeds een slimme investering is. Sinds kort zien we echter dat heel wat Belgen een huis onder de Spaanse zon kopen om er ook zelf te gaan wonen.

Vastgoedprijzen in Spanje

Etentjes, de winkelkar, het dagelijkse leven… er zijn heel wat zaken die in Spanje goedkoper zijn dan in ons Belgenlandje. Hetzelfde geldt voor de vastgoedprijzen. Hoewel de prijzen in de lift zitten, zijn huizen nog betaalbaarder dan op andere plaatsen in Europa. Zo geniet je op veel plaatsen in Spanje van een appartement met groot terras én garage, voor dezelfde prijs als een éénslaapkamerappartementje in België.

Wat met andere Europese landen?

Belgen emigreren niet alleen naar Spanje vandaag de dag, er zijn ongeveer een half miljoen landgenoten die in het buitenland wonen. De meesten van hen blijven in Europa en trekken vooral naar Frankrijk en Spanje, maar sommigen zien het ook ‘grootser’. Zo zijn er heel wat Belgen die ervoor kiezen om naar Azië of Amerika te verhuizen.

Spreekt een woning onder de Spaanse zon jou ook wel aan? Ontdek ons aanbod van huizen en appartementen op verschillende locaties in Spanje!

Vragen? Contacteer ons

U moet uw voornaam invullen.
U moet uw familienaam invullen.
U moet uw e-mail invullen.
U moet een bericht invullen.
U moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden